Quale Restaurant tylko po łódzku. Nowe menu i nowy szef kuchni

Quale Restaurant tylko po łódzku. Nowe menu i nowy szef kuchni

Duże zmiany pod adresem Narutowicza 48 w Łodzi. Quale Restaurant całkowicie zmienia swoje menu, a do kuchni wpuszcza nowego szefa, który kształcił się u boku samego Massimo Bottury, w modeńskiej Osteria Francescana dwukrotnie uznanej za najlepszą restaurację na świecie.

Quale Restaurant po łódzku

Z lokalnych produktów i ze spuścizny czterech wielkich łódzkich kultur – tak w skrócie ma wyglądać nowe menu jednej z najczęściej nagradzanych restauracji w Łodzi. Nowym szefem kuchni Quale Restaurant został Jakub Botta. Kucharz znany jest m.in. z warszawskich restauracji jak Belvedere i Nolita.

Lokal zamierza akcentować kuchnię regionu łódzkiego i tworzyć ją z produktów pochodzących od lokalnych dostawców.W menu mają znaleźć się m.in. żulik czy zalewajka.

Whisky i wina

Zmian w mieszczącej się w Łodzi przy ul. Narutowicza 48 restauracji będzie coraz więcej. Dotychczas Quale szczyciła się spektakularną kolekcją whisky, a teraz ma kusić również sporym wyborem win, a w tym pomóc ma sommelier, czyli doradca win.

Na to stanowisko wybrano Wiolettę Piasecką, która studiowała w instytucie CFA Raymond Mondon w Metz we Francji i może pochwalić między innymi certyfikatem sommeliera – MC Sommellerie. Swoje umiejętności szlifowała we francuskich i szwajcarskich restauracjach. ​

Wyślij komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.